Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Hva skal jeg kjøpe, og hvor -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "Everybody that gets the badge of a conspiracy theorist, believe us, you're obviously on the right track" - Mark Anthony Steele


Stasjonær PC pakkeløsning, for selvbygging, raid disc controller
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Hva skal jeg kjøpe, og hvorMelding format
 
Otto
Posta 19/10/2006 10:10 (#1782)
Emne: Stasjonær PC pakkeløsning, for selvbygging, raid disc controllerSenior Top Team

Poster: 7523
50002000500
Lokasjon: © Navigate3D.no
Kapasitetene på prosessor, disk, skjermkort, bus-hastighet mm går stadig oppover og prisene nedover. Et eksempel på dette er en i pakkeløsning fra Komplett.

Se PC pakkeløsningene fra Komplett, Intel prosessor og:
PC pakkeløsningene fra Komplett, AMD prosessor

Bygginga av PC-en er kritisk ift funksjonalitet. Ta deg god tid og sett forsiktig og nøyaktig på plass komponenter og kabler. For de som ønsker billigere skjerm og raskere oppdatering av skjermbilde er det en fordel å velge konvensjonell CRT skjerm foran LCD skjerm, så fremt du synes du har plass til den mer plasskrevende CRT skjermen. 


Raid disc controller

En raid løsning består av flere disker som fungerer som en logisk fysisk disk. Fordelen med raid er muligheter for kombinasjoner av hurtigere discaksess og feiltoleranse. Disk aksess hastighet er alltid flaskehalsen i en datamaskin. Enkelte raid konfigurasjoner vil medføre mer parallell aksess og derved gjennomsnittlig hurtigere data tilgang og overføring.

Raid kan også konfigureres feiltolerant, dvs om en disk i konfigurasjonen feiler, finnes alltid samme data på de andre diskene. Således vil ikke systemet krasje om en disk feiler. Man bare skifter den ut med ny disk og raid vil automatisk konfigurere den inn i det feiltolerante oppsettet.

Det er flere mulige konfigurasjoner av raid, fra to disker og oppover. Se de mest vanlige raid konfigurasjonene hos hardware.no. Legg merket til hver raid types antall discer, leseytelse, skriveytelse, plassutnyttelse og sikkerhet, dvs feiltoleranse.

Raid description hos General Technics Industrial Rackmount Computers

Se dedikerte raid controllere og raid controllere på hovedkort i fra Komplett.

På de fleste PCer kan man etablere raid 0, 1 eller 0+1. Raid 0 og 1 krever 2 disker, raid 0+1 krever 4. Raid 0 gir doblet leseytelse, ingen økt skriveytelse, full plassutnyttelse, ingen feiltoleranse. Raid 1 gir ingen økt lese- og skriveytelse, halv plassutnyttelse, feiltoleranse. Raid 0+1 gir doblet lese- og skriveytelse, halv plassutnyttelse, feiltoleranse.

Enkelte raid typer inkluderer kontinuerlig backup av data i og med at en disks data alltid også er representert på de andre diskene. Se et alternativ til raid for å etablere backup av data:
Konfigurering av PC for å sikre mot tap av data og ev. medfølgende driftstans, Norton Ghost, backup

OBS: Raid sikrer ikke mot ødeleggelse av filer forårsaket av programvare. For å sikre mot ødeleggelse av filer, behøves en isolert backup av filene, med Norton Ghost eller annet backup system.(PC-pakke.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg PC-pakke.jpg (6KB - 559 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software