Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Programvare, verktøy, kart produkter, guider -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "All that is necessary for evil to prevail is for good people to do nothing." Edmund Burke


SketchUp i Google Earth, tegn en 3D modell av et hus, ei hytte, en garasje, et hageanlegg, etc
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Programvare, verktøy, kart produkter, guiderMelding format
 
Otto
Posta 11/10/2006 05:04 (#1731)
Emne: SketchUp i Google Earth, tegn en 3D modell av et hus, ei hytte, en garasje, et hageanlegg, etcSenior Top Team

Poster: 7521
50002000500
Lokasjon: © Navigate3D.no

Google Earth tilbyr SketchUp for konstruksjon av 3D modeller, f.eks. av huset ditt. 3D modellen kan vises i Google Earth. Det er ikke et CAD/CAM system men inneholder relativt avanserte CAD funksjoner. Les også om Computer-Aided Design og Computer-Aided Manufacturing.


Hva er SketchUp og hvordan anvendes det

SketchUp er et meget avansert verktøy for 3D modellering. Du kan f.eks. tegne ei hytte som du skal bygge og se på denne i 3D og navigere rundt i 3D modellen. SketchUp inneholder avanserte 3D funksjoner for tegning av alle mulige geometriske modell elementer og integrering av disse i og med andre 3D modell elementer. Du kan male overflater med valgte farger eller legge på mønster som f.eks. murstein.

Et geometrisk element eller flere elementer kan defineres som ei gruppe og kopieres. Hver kopi kan forandres individuelt. Et element eller gruppe av elementer kan roteres i 3D. Det finnes funksjoner for å bestemme eksakt størrelse på elementer og hjelpefunksjoner for å plassere disse riktig i forhold til hverandre.

Man kan dele modeller via sin Google Earth konto. Dette vil etter hvert føre til et meget stort antall modeller fra mange brukere, og alle modellene kan gjøres tilgjengelig for alle. En modell, f.eks. en bygning, kan plasseres i en bestemt posisjon og orientering i kartet.

Du kan ta bilde av en bygning og plassere dette riktig i en geometrisk modell av bygningen. På denne måten vil modellen bli avbildet som den er og kan plasseres og sees i kartet i Google Earth. En 3D modell av f.eks. Nidarosdomen vil ta seg godt ut ved visning i kartet av Trondheim. Detaljnivået i modellen bestemmes av kontruktøren. Man kan f.eks. bevege seg inn i Nidarosdomen og se seg rundt. Detaljnivået i kontruksjonen av den geometriske modellen bestemmer nytteverdien av 3D opplevelsen når man beveger seg rundt.


SketchUp nedlasting og opplæring

Lær om og last ned gratis versjon av SketchUp fra Google Earth. Video presentasjonene viser hvordan SketchUp brukes for å lage geometriske modeller og hvordan modellene brukes og integreres i Google Earth.


Kort sagt, SketchUp handler om å navigere i 3D, Navigate3D(SketchUp.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg SketchUp.jpg (54KB - 544 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software