Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> Andre fagområder, satellitt navigasjon systemer -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "Et frø blir ikke til en rose før det tilføres vann og næring" - Falcons' CAFE


Når har jeg bruk for EGNOS, WAAS, MSAS, GAGAN DGPS for bedre GPS posisjon beregning?
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> Andre fagområder, satellitt navigasjon systemerMelding format
 
Otto
Posta 18/7/2006 17:48 (#1217)
Emne: Når har jeg bruk for EGNOS, WAAS, MSAS, GAGAN DGPS for bedre GPS posisjon beregning?Senior Top Team

Poster: 7524
50002000500
Lokasjon: © Navigate3D.no
EGNOS/WAAS er såkallt differensiell GPS, et bakkestasjon og satellitt basert system for geografisk inndelt korreksjonsdata som kan brukes av GPS mottakeren i posisjonsberegningen. EGNOS er det europeiske systemet, WAAS det amerikanske. I øst er tilsvarende systemer MSAS i Japan og GAGAN i India. Disse er beregnet på flyfart navigasjon. All annen bruk er underordnet og ikke prioritert men kan brukes der DGPS satellittenes signaler kan mottas.

EGNOS gir ned mot +/- 1 m nøyaktighet i posisjonsberegningen. Uten EGNOS og kun med GPS er typisk nøyaktighet +/- 5-15 m.

Mottak av EGNOS forusetter tilnærmet fri sikt i sørlig retning til EGNOS DGPS geostasjonære satellitter som ligger relativt lavt i horisonten. Fly vil alltid ha gode mottaksforhold, på sjøen vil mottaksforholdene som regel være gode, på landjorda varierende avhengig av sikten i sørlig retning.


Når har vi bruk for nøykatighet ned mot +/- 1 m som EGNOS gir? Eksempler

* Topografisk navigasjon: EGNOS generelt ikke nødvendig, men en klar fordel ved f.eks. geocaching, oppmåling av grensepunkter, når man skal finne eller følger en diffus sti i krattet.
* Sjø navigasjon: EGNOS generelt ikke nødvendig men en fordel.
* Vei navigasjon: EGNOS generelt ikke nødvendig men i enkelte tilfeller en fordel, dvs forbedrer posisjonsberegningen i spesielle geometriske satellitt forhold som i trange daler, tett skog og i tettbygd strøk.
* Flyfart navigasjon: EGNOS er beregnet på dette, spesielt under avgang og landing prosedyrer hvor kravet til posisjonens nøyaktighet er relativt stor.

For landbasert navigasjon er EGNOS generelt ikke nødvendig men i enkelte situasjoner en stor fordel. Når kravet til posisjonsnøyaktighet er +/- 1-3 m har man bruk for EGNOS, når kravet er mindre enn +/- 5-15 m er ikke mottak og bruk av EGNOS nødvendig.

Det viktigste ved landbasert navigasjon er en god satellitt mottaker, som f.eks. SiRFstar III, og/eller god antenne, f.eks. på taket på bilen.
Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software