Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> PC administrasjon, optimalisering og bruk -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "Poverty is the parent of revolution and crime." - Aristotle


Installasjon av tråd eller trådløs ruter, router, mellom PC og internett forbindelse, LAN/WAN
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> PC administrasjon, optimalisering og brukMelding format
 
admin
Posta 1/5/2006 20:20 (#905)
Emne: Installasjon av tråd eller trådløs ruter, router, mellom PC og internett forbindelse, LAN/WANMedlem

Poster: 93
252525
Lokasjon: Navigate3D.com
Tidligere var det vanlig å anvende routere med kabelforbindelser mellom router og PCer. Nå er det mer vanlig å anvende trådløse routere og trådløse ethernet kommunikasjonskort i PCene. Man kan koble til en eller flere PCer til en router og anvende alle PCene uavhengig av hverandre mot internett forutsatt at det er satt opp en forbindelse til internettet fra routeren eller en av PCene i nettet. Det mest praktiske og vanlige er å koble internett forbindelsen til routeren.

En router bør ha et sett av funksjoner hvorav en av de viktigste er brannvegg funksjon. I f.eks. Windows XP er det også en brannvegg som bør settes på. I Norton Internet Security er det også brannvegg. Som regel skal en stk brannvegg være tilstrekkelig. Fordi noen brannvegger kan være mer avanserte enn andre, sikrer man seg å få med de mest avanserte funksjonene ved å slå alle brannveggene på.

Med bruk av WEP nøkkel i router trådløs kommunikasjon sikrer du mot uønsket tilgang til routeren. Uten nøkkel kan f.eks. naboen eller en forbipasserende koble seg opp mot din router og anvende f.eks. ip-telefoni, internett, eventuelt se på innhold på din PC o.l. WEP nøkkel kan genereres med WEP Key Generator.

Det er forskjell på installasjon konfigurering avhengig av om router etableres som NAT nett kontroller for ditt interne nett eller om den skal stå som en node i et NAT nett hos din internettleverandør. Det siste har blitt mest vanlig, spesielt grunnet at det gir bedre sikkerhet på tilkoblinger og kommunikasjon som kommer inn til din router.

(SMC wireless router sharp.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg SMC wireless router sharp.jpg (4KB - 716 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Otto
Posta 17/8/2007 13:07 (#2447 - som svar på #905)
Emne: Trådløs i hjemmet: Hvordan installere og sikre et trådløst nettverkSenior Top Team

Poster: 7551
500020005002525
Lokasjon: © Navigate3D.no

Trådløs i hjemmet: Hvordan installere og sikre et trådløst nettverk

IP-telefoni er i dag mye brukt, og det kan kjøpes fra mange leverandører. Det er viktig at ruteren har funksjonen QOS, quality of service, for å prioritere IP-telefoni over annen internett trafikk. Enkelte kan oppleve en hakkete telefonsamtale over IP fordi båndbredden er oppbrukt til annen internett trafikk, f.eks. fildeling og filoverføringer. En ruter med fungerende QOS er D-Link DIR-655 Wireless N Gigabit-ruter . Undertegende bruker forgjengeren D-Link DIR-635 Wireless N trådløs bredbåndsruter , og den gir perfekt kvalitet på IP-telefoni uavhengig av annen båndbredde bruk. Skulle du få problemer med kvaliteten på IP-telefoni samtalen ved bruk av ruter med QOS, må du og/eller den du ringer, hvis vedkommende også har ip-telefoni, ta kontakt med ISP leverandøren og spørre om status på båndbredden du har fått tildelt er iht kjøpskontrakten. Du kan måle reell båndbredde hastighet med f.eks. Surfometeret hos DinSide . Ikke bruk datalinja til annen trafikk når du måler.

(TradlastNettverk.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg TradlastNettverk.jpg (18KB - 651 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software