Stekte vafler, helst nystekte med syltetøy og rømme, vekker apetitten til de fleste. Man kan bruke krem av fløte eller iskrem som tilbehør. Det er festmat ved enhver anledning. Sjømannskirkens vaffelkonkurranse 2008 kåret en vinneroppskrift, verdens beste vafler serveres i Sjømannskirken i København.
Jeg laget disse vaflene forleden dag. Serverte med krokan-is av god kvalitet, seterrømme og heimlaga jordbærsyltetøy, ikke kokt. Det smakte godt. Jeg unnlater å ha sukker i syltetøyet neste gang eller 1 spiseskje er nok. 1 dl sukker i vaffelrøra er etter min mening søtt nok, en smakssak. Kanskje krem av fløte vil gjøre seg i stedet for krokan-is.
Smidig og effektiv vektreduksjon betyr mat uten eller med lite sukker og fett, kombinert med turer i marka og på fjellet.
Posta 8/7/2008 22:29 (#3153 - som svar på #3143) Emne: RE: Beste oppskrift for vafler
Senior Medlem
Poster: 192
Oppskriften ser god ut, 0g et problem vi har er holdbarheten på røra. Når vi er på sykkel eller kajakkturer over noen dager er vaffeljernet med og vi har benyttet denne ferdigrøren til Toro der man bare trenger å tilsette vann og litt margarin. Synes ikke disse vaflene blir så veldig gode, men så var det dette med holdbarheten på røra da. Er det noen som har noen tips om god og holdbar røre i sommervarmen?
Bruk av kjernemelk, det vil si skummet kulturmelk, antar jeg fører til lengre holdbarhet enn ved bruk av søtmelk. I oppskrifta står det:
2 dl kjernemelk (skummet kulturmelk)
1 ½ dl søtmelk
1 dl vann
Jeg antar at 3,5 dl kjernemelk vil øke holdbarheten, det vil si å kutte ut 1 ½ dl søtmelk, kanskje samtidig øke fra ½ teskje natron til ¾. Hva dette har å si for den ferdige vaffelens konsistens og smak vet jeg ikke. Jeg vet heller ikke hvor lenge ei sådan røre vil holde seg i f.eks. 15 til 20ºC.
En annen idé er å kjøle ned røra og en termos og helle røra i termosen før turen slik at den holder seg kjølig lengst mulig, som vil øke holdbarheten, sogar fryse termosen med røra i før turen for ekstra lang holdbarhet. Ikke ha lokket på når den fryses for røra ekspanderer trolig når den blir kald.
Nok et alternativ, bland alle tørre ingredienser i en beholder, ha smøret for seg og eggene for seg. Melka og vannet kan kjøles, helst fryses, og medbringes i en like nedkjølt termos. Like før steking, smelt smøret og bland alt sammen i beholderen og visp eller rist til røre.
Jeg har ikke prøvd dette så det blir på eget ansvar, men skal man ha vafler så skal man ha vafler
Posta 9/7/2008 08:18 (#3156 - som svar på #3155) Emne: RE: Beste oppskrift for vafler
Senior Medlem
Poster: 192
Jeg har også lite greie på vaffelrører, men kanskje melkepulver eller noe kan virke.
Jo, det var en tanke og takk for tipset om termos, skal prøve dette ut.