Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Programvare, verktøy, kart produkter, guider -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "Only believe half of what you see and none of what you hear, you always want to go do your own research" - Kirk Pendergrass' grandpa & Kirk's Law Corner https://is.gd/MNOlh3


Kartprodukter for GSP mottakeren, topografiske, vei og sjø kart, og urban navigering
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS mottakere, utstyr, kart, programvare -> Programvare, verktøy, kart produkter, guiderMelding format
 
OttoGPS
Posta 19/1/2006 12:39 (#267)
Emne: Kartprodukter for GSP mottakeren, topografiske, vei og sjø kart, og urban navigeringMedlem

Poster: 56
2525
Lokasjon: Navigate3D.net

Det er tre typer kartprodukter, topografisk for navigering på og utenfor veier, veikart for navigering på veier og sjøkart for navigering på sjøen. Ved kjøp av kartprodukt eller GPS mottaker er som regel Garmin MapSource Trip and Waypoint Manager med, dvs et program for administrasjon av kart og navigasjon på PC. Kartdata overføres mellom PC og GPS mottaker vha MapSource.

Kartprodukter leveres på CD/DVD og/eller ferdig installert på minnekort i GPS mottakeren, alt etter hvilken GSP modell og hvilket kartprodukt man kjøper.

Topografiske kart

For Norge finnes det i hovedsak bare ett produkt, Topokart som er produsert av Belanor as og Statens kartverk. Produktet er underlagt copyright men har ingen reell kopibeskyttelse ifm bruk på Garmin GPS mottakere. Norge er inndelt i 20 topo kartprodukter og må kjøpes enkeltvis.

Navigering med topografisk kart gjøres ved å lage egne veipunkter i kartet, som regel i MapSource på PC men også mulig på GPS mottakeren. Man kan også lage ruter på og utenfor veier og stier, over elver og vann. Svinger i rutene legges inn vha via-veipunkter.

Veikart

Veikart produktet for Europa heter City Select Europe og er produsert av Garmin. Det er i skrivende stund versjon 7. Etter versjon 7 får produktet navnet City Navigator Europe 8 (NT). Kartproduktet er underlagt copyright og er kopibeskyttet. En lisens gir mulighet for å installere på så mange PCer man ønsker men kun mot to 2 stk GPS mottakere, kontrolleres automatisk mot mottakerens serienr.

Med dette produktet kan man legge opp veipunkter og la MapSource eller GPS mottakeren finne optimale ruter mellom punktene, med sving-for-sving veiledning under navigering. På denne måten er det enkelt å navigere uansett hvor man er og hvor man skal. Man finner alltid fram og som regel via den korteste ruten.

Sjøkart

Sjøkart produktet heter BlueChart og er produsert av Garmin. Det finnes flere versjoner for forkjellige verdensdeler. Produktet er underlagt copyright og er kopibeskyttet. En lisens gir mulighet for å installere på så mange PCer man ønsker men kun mot to 2 stk GPS mottakere, kontrolleres automatisk mot mottakerens serienr. Man trenger f.eks. 4 lisenser for å dekke hele norskekysten.

Navigeringen med sjøkart foregår i prinsippet som beskrevet for topokart med den forskjell at man her ferdes kun på sjøen. Navigering foregår ved å legge opp veipunkter og navigere mellom disse, vha ferdige ruter og/eller visuelt vha kart og topografi.

Urbane kart og navigering

Dette er en type navigering som stort sett kun er på planstadiet men vil bli realisert. Den vil foregå i 3D, dvs også i bygninger og opp i disses etasjer. Et scenario er assistanse ved navigering til nærmeste åpne apotek, som kan ligge i 4. etasje i et shoppingsenter. GPS mottakeren inneholder en POI, Points Of Interest, database med veipunkter for apoteker, shoppingsentere etc. Den veileder under navigering til apoteket, også bort til og opp f.eks. en rulletrapp.

Et annet scenario er anvendelse for blinde og svaksynte, som nå kan se hindringer og trapper mm fordi GPS mottakeren varsler om disse når man nærmer seg dem.

Anvendesmulighetene blir uendelig mange etterhvert. Det er med god grunn at Europas GALILEO satellitt navigasjonsystem er beregnet å få en avkastning med faktor 4,6 i forhold til kostnadene.

Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2020 PD9 Software