Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> Generelt -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: "Uneasy lies the head that wears a crown" - Shakespeare quotes


Forbered deg på å spise 3-4 porsjoner, et godt og sundt middagsmåltid Ottogryte
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   GPS-relatert, tur beskrivelser, foto, film, PC -> GenereltMelding format
 
Otto
Posta 18/9/2007 04:02 (#2484)
Emne: Forbered deg på å spise 3-4 porsjoner, et godt og sundt middagsmåltid Ottogryte



Top Team

Poster: 7342
5000200010010010025
Lokasjon: © Navigate3D.no


Middag oppskrift, Ottogryte

Min mor kallte dette fransk gryte. Jeg kallte den en tid survesarium, noe som på trøndsk betyr sånn ca sammenblanding. Min endelige versjon kalles Ottogryte.

Ingrediensene legges lagvis i en stor kjele eller gryte. Legg lagene slik at damp kommer gjennom fra bunnen til toppen.


Ingredienser

* Poteter, en type som holder seg fast under koking, skjæres i tykke skiver
* Kålrot, skjæres i tykke skiver som deles opp
* Hodekål, skjæres i mellomstore stykker, splittes delvis
* Gulrot, skjæres i tykke skiver
* God kjøttfarse, gjerne Gilde, skjæres i store skiver
* Tomater, skjæres i skiver
* Løk, skjæres i skiver som kappes i to
* Litt salt og pepper, ikke mye, la hver enkelt salte og pepre sin egen porsjon


Legges lagvis, fra nederst til øverst:

1 dl vann i bunnen
1. lag: poteter
2. lag: gulrøtter
3. lag: farse
4. lag: kålrot
5. lag: poteter
6. lag: gulrøtter
7. lag: farse
8. lag: løk
9. lag: tomater
Strø litt salt og pepper
10. lag: hodekål


Press lagene forsiktig og lett sammen. Kokes forsiktig under lokk i ca 30-45 minutter. Sjekk hodekålen på toppen om retten er ferdig kokt.

Det er ikke noe i veien for å eksperimentere med lagene etter eget ønske for å oppnå din personlige favoritt.

Smaken og duften er så god at man som regel spiser minst en porsjon mer enn vanlig. Retten endrer smak når den kjølner. Det smaker godt.

Velbekomme, med flatbrød og noe godt å drikke. Personlig foretrekker jeg kald lett- eller helmelk til denne retten

Tilbakemeldinger mottas med takk.

Toppen av siden Bunnen av siden
asghegg
Posta 18/9/2007 07:28 (#2485 - som svar på #2484)
Emne: RE: Forbered deg på å spise 3-4 porsjoner, et godt middagsmåltid Ottogryte



Junior Veteran

Poster: 502
500


Hmm, så veldig avansert ut , inviterer du på middag?



Editert av asghegg 18/9/2007 07:29
Toppen av siden Bunnen av siden
Otto
Posta 20/9/2007 23:43 (#2490 - som svar på #2485)
Emne: RE: Forbered deg på å spise 3-4 porsjoner, et godt middagsmåltid Ottogryte



Top Team

Poster: 7342
5000200010010010025
Lokasjon: © Navigate3D.no
Hvis du føler deg litt anbefales også en annen rett med ingredienser som var og er vanlig på norske gårder, Potet og egg.

Rens og skjær potetene i skiver med ostehøvel eller lignende kutter, ikke for tynne skiver. Legges i en gryte og saltes litt, og kokes, mildt stekes, til potetskivene er passe møre. Visp eggedosis og bland forsiktig sammen med potetskivene. Kokes, mildt stekes, til eggedosisen er fast.

Eventuelt velg annet tilbehør. La retten kjølne litt og server. Ha på salt etter smak
Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden













Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2019 PD9 Software