Søk | Statistikk | Bruker Liste Forum | Kalendere | Album | Tips
© Navigate3D Forum
© Navigate3D Forum ->  Generelle forum, kjøp og salg, nyheter -> Nøtter og utfordringer -> Vis Tråd

Du er pålogget som en gjest. ( logg inn | registrer )
Poster siste Døgn
Uke Måned

Tips: “To smile when confronted with the most severe oppression, is an act of Resistance rooted in unparalleled beauty.” ~ Jonathan Azaziah


Oppgaver med kø, pizza, Pippi, julenissen, hastverk, TV-kanaler, klessmak og ord
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Vis forrige tråd :: Vis neste tråd
   Generelle forum, kjøp og salg, nyheter -> Nøtter og utfordringerMelding format
 
Otto
Posta 25/7/2007 17:11 (#2411)
Emne: Oppgaver med kø, pizza, Pippi, julenissen, hastverk, TV-kanaler, klessmak og ordSenior Top Team

Poster: 7546
5000200050025
Lokasjon: © Navigate3D.no

Oppgave 1
I billettkøen til filmen "Baywatch - The Movie" står det seks personer. Hagen står fire plasser bak Jagland. Bondevik står to plasser foran Petersen. Hagen står foran Sponheim. Halvorsen står ved siden av Petersen. I hvilken rekkefølge står de i køen?

Oppgave 2
Steinar sitt pizzabakeri leverer pizzastykker til puber i Egersund, Bryne, Sandnes, Stavanger & Haugesund. Steinar porsjonerer pizzastykkene slik at hver by får like mange pizzastykker. Så gafler han i seg ett pizzastykke hver fra leveransene til Egersund, Bryne, Sandnes & Haugesund. Stavanger sine pizzastykker rører han ikke. I Egersund skal tre puber ha pizza. På Bryne får fire puber pizza. I Sandnes forsynes fem utesteder med pizzastykker. I Haugesund er det seks, og i Stavanger hele syv. I hver by får hvert utested like mange pizzastykker som de andre i samme by. Ingen pizzastykker blir til overs. Hvor mange pizzastykker ble levert ut totalt i Stavanger?

Oppgave 3
Ricard, Pippi og Emil har kjempet om hvem som er mest rampete. Konkurransen var tredelt, de kjempet i ruteknusing, lugging og eggekasting på frp'ere 1. mai. Resultatet ble uavgjort, de fikk en 1., en 2. og en 3. plass hver. Pippi fikk samme resultat i eggekasting som Emil fikk i ruteknusing. Ricard ble nummer en i eggekasting og Emil ble nummer to i ruteknusing. Rapporter overfor julenissen hva rekkefølgen ble i lugging.

Oppgave 4
Julenissen har valgt ut gaver til de som har vært snille barn på Stortinget i år (joda Carl, du skal få pakke). Representantene får tre typer pakker: stoppeklokke, norsk-engelsk ordbok & pen-sko. Antallet gaver til hver heldige representant varierer fra en til tre, ingen får flere enn en av hver type. To flere får kun ordbok enn som får kun stoppeklokke. To flere får både stoppeklokke og pen-sko (men ikke ordbok) enn som får kun ordbok. Totalt seksti får pen-sko, ni stykker får kun pen-sko (alle tilfeldigvis fra SV). Tolv får kun stoppeklokke. En mer får kun ordbok enn de som får både ordbok og pen-sko (men ikke stoppeklokke). Tre fler får kun stoppeklokke og ordbok enn de som får kun stoppeklokke og pen-sko. Hvor mange representanter får henholdsvis en, to & tre pakker av julenissen?

Oppgave 5
En pasient på sykehuset har fått akutt tarmhulebiinfeksjon og Trude får beskjed om a skynde seg å hente en antitarmhulebiinfeksjonspille fra pille- og brevvektrommet. Hvert sekund teller, pillen kan være forskjell på liv og død. I det hun åpner døren til pillerommet går lyset i hele etasjen. Nødagregatet slår seg ikke på og det er mørkere enn under kappen til Darth Vader. Det er natt og Trude vet hun ikke har tid til å lete etter en lommelykt. Trude ringer på interkommen og får høre at lyset virker der pasienten ligger. Hun vet også at pilleglasset med pillen hun skal ha står på øverste hylle sammen med ti andre pilleglass, men ikke hvilken rekkefølge pilleglassene står i. Pilleglassene er såpass store at hun ikke har mulighet til å ta med seg alle. Så kommer hun på at pillen som trengs veier 20 gram, mens pillene i alle de andre glassene veier 10 gram hver. Hun kommer også på at alle pillene har forskjellig form, men husker ikke formen på den pillen hun trenger. Hvordan løser Trude problemet slik at pasienten får den rette pillen uten at hun må løpe inn på pillerommet en eller flere ganger til og kaste bort verdifull tid?

Oppgave 6
Under Bondevik sitt siste besøk i USA hadde han mye tid til overs som han tilbrakte på sitt hotellrom. Det ble mye TV titting og sine seks favorittkanaler stilte han inn på de seks første kanalene på TV'en. Fox Kids er hverken først eller sist. MTV har minst to kanaler til hver side. Basketball Channel er ikke sist, men har fire kanaler foran seg. Playboy Channel og Shopping Network er ikke sist. Shopping Channel har to kanaler mellom seg og CNN. Nummerer kanalene 1-6.

Oppgave 7
Morten arrangerte IQ test på Hjemmet For Fribrytere Med Elendig Klessmak. Alle som møtte opp hadde på seg ett eller flere av følgende plagg: lysegrønne sko, rosa bukseseler & slips med Sputnik motiv (altså artisten, ikke russernes stolthet). 2 brukte alle plaggene. 27 stykker hadde kun på seg ett av plaggene. Dobbelt så mange hadde på seg kun slips og bukseseler i forhold til de som hadde på seg kun sko og slips. Totalt 24 brukte slips, 7 av disse brukte KUN slips. De med alle plaggene pluss de med kun sko og bukseseler utgjorde like mange som de med kun sko og slips. Hvor mange gjennomførte testen?

Oppgave 8

Bytt ut spørsmålstegnet i linje en med riktig ord fra de åtte alternativene i linje to:
a) ut hi ba ?
ro en fe pi ly kø ås du
b) dop alt fin ?
tak lån syr mil nær tre po klå
c) opus bade hige ?
sove spir vite kino polo ludo tull fane

Svarene finnes i eget forum, for forum medlemmer

Toppen av siden Bunnen av siden
Hopp til side : 1
Viser side 1 [25 meldinger per side]
Hopp til forum :
Søk i dette forumet
Printer vennlig versjon
E-mail en lenke til denne tråden

Share/BookmarkShare/Bookmark
Navigate3D coffee house

(Slett alle cookies satt av dette nettstedet)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2022 PD9 Software