Klebrig Navigate3D Fotoklubb
Otto
Posta 30/8/2006 05:31 (#1499)
Emne: Navigate3D FotoklubbSenior Top Team

Poster: 7521
50002000500
Lokasjon: © Navigate3D.no
Fotokonkurranse
Vi starter like godt med årets uformelle fotokonkurranse. Les om dette og hvordan man legger inn bilder i forumets Album funksjon:
Fotokonkurranse, tema friluftsliv, bildene legges inn i forumets Album funksjon

Album funksjonen ligger øverst til høyre på forumsidene.

Fotografering
GPS-assistert navigasjon er knyttet til turer til fots, på sykkel og ski, med kjøretøy, båt og fly. For mange benyttes de samme turene til fotografering. Bilder er ofte den beste delen av en turbeskrivelse, til glede for andre og for en selv.

Gode bilder
Å ta gode bilder krever relativt bra kamerautstyr, gode lysforhold, flaks samt kunnskaper om valg av motiv, utsnitt, bakgrunn og kamerafunksjoner som påvirker bildekvaliteten. Øvelse, dvs utprøving av kamera under forskjellige forhold og med forkjellige motiver, gir de mest verdifulle erfaringene. Med digitale kamera er det mulig å ta mange bilder uten at det koster noe ekstra. Et godt tips er å ta flere bilder av samme motiv, gjerne 2-3 eller 6-7 stykker avhengig av vanskelighetsgraden, med flere utsnitt, utgangspunkt, zoom-nivå og kamerainnstillinger. Det er ikke uvanlig at 2/3 av bildene slettes i ettertid når man på PC velger ut de som er mest vellykket. Dess flere bilder man har å velge mellom, dess bedre blir resultatet.

De fleste bilder blir bra med bruk av kameraenes Auto funksjon. På mange modeller finnes forhåndprogrammerte spesialfunksjoner tilpasset spesielle motiver og lysforhold.

Hva er et bilde?
Det er i utgangspunktet et motiv. Bildet preges av hvor du står i forhold til motivet og hvilken bakgrunn som finnes. Det preges også av kamerainnstillingene og mest av alt, av lysforholdene. Det er ofte smart å bruke god tid på et sted hvor man vil ha gode bilder, dette for å kunne ta bilder under skiftende lysforhold og med variasjoner av motiv, utsnitt, utgangspunkt og kamerafunksjoner.

Vi har hatt en liten runde på forumet med diskusjoner om valg av kamera modeller:
Digitalkamera, erfaringer og synspunkter, tester(IMG_0233 maxi fixed.jpg)(IMG_0319 maxi fixed.jpg)(IMG_0235 maxi fixed.jpg)(IMG_0056 maxi.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg IMG_0233 maxi fixed.jpg (179KB - 655 nedlastinger)
Vedlegg IMG_0319 maxi fixed.jpg (204KB - 641 nedlastinger)
Vedlegg IMG_0235 maxi fixed.jpg (256KB - 628 nedlastinger)
Vedlegg IMG_0056 maxi.jpg (157KB - 621 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden