Elgoksen på Litlheia, Elgkua på Tikneppen og Elgkalven på Elgsetheia, cacher i Bymarka i Trondheim
Otto
Posta 14/8/2006 02:52 (#1393)
Emne: Elgoksen på Litlheia, Elgkua på Tikneppen og Elgkalven på Elgsetheia, cacher i Bymarka i TrondheimSenior Top Team

Poster: 7551
500020005002525
Lokasjon: © Navigate3D.no
For de som liker elger, elgkjøtt eller kun å treffe dem i marka skulle disse cachene passe bra. Det kreves kanskje å være litt elg sjøl hvis man skal rekke over alle tre cachene i løpet av en tur. Elgen er trolig Bymarkas konge og høye beskytter. Les også om Orienteringslaget Trollelg.

Elgoksen - Litlheia
Elgkua - Tikneppen
Elgkalven - Elgsetheia

Tips for å se elg og andre dyr, jamfør når man er på jakt
Gå så stille som mulig mot vindretninga og minst mulig synlig i terrenget, gjerne lavt. Kamuflasje bekledning er en stor fordel, inklusive påført ansiktskamuflasje. På denne måten hverken hører, ser eller lukter de deg.

Tips for å unngå å treffe på dyr, som i områder med bjørn
Gå med vindretninga og godt synlig i terrenget. Dyrene har god hørsel så det er som regel tilstrekkelig at du ikke går stille. I terreng med bjørn er dette en god metode for da drar bjørnen fra området du er i og går mot, lenge før du kommer dit. Det handler om er å unngå å overraske dyra. Husk, dyra er redd deg, de jakter aldri på deg.

Generelt angående ferdsel i naturen
Det skal ikke være synlig at du har vært der. Ta hensyn til dyras behov for ro, spesielt i perioder når de ruger på egg og aler opp unger.

God tur


Angående valg og kjøp av GPS mottaker, en guide:
Billigste og beste GPS pakke for allround navigasjon, utstyr inndelt i bruksområder topo, vei og sjø(Elgarsommer.gif)Vedlegg
----------------
Vedlegg Elgarsommer.gif (17KB - 692 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden