Billigste og beste GPS pakke for allround navigasjon, utstyr inndelt i bruksområder topo, vei og sjø
Otto
Posta 27/7/2006 23:56 (#1280)
Emne: Billigste og beste GPS pakke for allround navigasjon, utstyr inndelt i bruksområder topo, vei og sjøSenior Top Team

Poster: 7546
5000200050025
Lokasjon: © Navigate3D.no

(27.7.2006->) Skal du kjøpe GPS mottaker og utstyr for topo, vei og sjø navigasjon, til jakt og turbruk, i båt eller bil etc? Du kan kjøpe dedikerte GPS mottakere for hvert av disse bruksområdene, men det blir kostbart i forhold til å kjøpe en GPS pakke som kan anvendes til alle typer navigasjon.

Mitt eksempel er å anse som et forslag og en anbefaling, erfaringsmessig et meget godt valg av GPS utstyr. Avvik fra dette kan du vurdere selv når du skal gjøre innkjøpet.


GPS pakkeløsning

Garmin GPSmap 60CSx: populær modell - TOPO, VEI, SJØ
Neopren veske: beskytter GPS mottakeren under transport - TOPO, VEI, SJØ
1gb minne: praktisk med stort minne for å få lastet mest mulig kart - TOPO, VEI, SJØ
Batterilader med 8 oppladbare NiMH batterier: mest praktisk og økonomisk - TOPO, VEI, SJØ
Ektern antenne: for bruk i bil og båt, og når man skal gjøre nøyaktige oppmålinger - VEI, SJØ
Bil-kit med 12V kabel, bean-bag for dashbord og City Navigator Europe veikart: for veinavigasjon i hele Europa - VEI
Sykkelbrakett: for montering på sykkelen - TOPO, VEI
BlueChart sjøkart: for sjønavigasjon - SJØ
Topografiske kart: for navigasjon i skog og mark, på fjell og vidde - TOPO


Innkjøp

Dette kan kjøpes på GPSDiscount
GPSmap 60CSx: USD 399
GA 27C ektern antenne: USD 69
Custom neoprene case: USD 9
Bluechart CD Atlantic with one unlock code: USD 189

Frakt: USD 53,32
Frakt forsikring: USD 3,33

Sum: USD 722,65 - kr 4.625 (Beregnet med USD/NOK kurs 6,40)
Mva 25%: kr 1.156

Total pris levert på døra i Norge; kr 5.781

Dette kjøpes i Norge, f.eks på mpx
Garmin bil-kit til 60Cx/60CSx med 12V kabel og City Navigator Europe: kr 2.399
SanDisk 1024mb (1gb) Transflash/MicroSD minne: kr 384 (2gb minnekort produseres fra og med 1. august 2006)
Garmin sykkelbrakett for GPSMAP 60C/60CS: kr 199
Garmin topografiske kart for 1 fylke: kr 699

Frakt: kr 91

Total levert på døra: kr 3.772

Dette kan kjøpes fra Clas Ohlson
Vanson batterilader med 8 stk NiMH batterier: kr 295

Frakt: 98

Total: 393


Prisen på hele allround navigasjon pakken blir: kr 9.946
Det du ikke trenger av utstyr kan du trekke fra, plukk ut etter merking TOPO, VEI, SJØ.


Noen råd

Når du kjøper GPS mottaker fra USA og vil ha norske/europeiske språk i menyene, konverter GPS programvaren med GarPatch, les om GarPatch, fungerer utmerket.

Lurer du på noe ifm kjøp fra internasjonale nettbutikker, f.eks. GPSDiscount, les Kjøp GPS mottaker til lav pris.

Denne pakkeløsningen gjør det også mulig å administrere kart produkter, veipunkter, POI (Points Of Interest), ruter og spor på PC i Garmin MapSource Trip and Waypoint Manager i Windows og på Mac, les Valg av GPS mottaker modell - Viktig at man har muligheter til å planlegge veipunkter og ruter på PC. Du kan også bruke nærhetsalarmer, som f.eks. varsling av fotobokser.

Angående bruk av forskjellige typer batterier til forskjellige formål, les Valg av batterier til forskjellig bruk, alkaliske, NiMH, lithium, lithium-ion, engangs og oppladbare.

Les i forumene om allround og dedikert navigasjon. Der står det det meste om bruk av Garmin GPSmap 60CSx og andre GPS modeller. Bruk Søk-funksjon (opp til venstre) så finner du som regel det du er ute etter. Skulle det være noe du ikke finner, spør i forumene så får du svar. Forum er effektivt i så måte. Hvis du synes noe av dette er vanskelig å finne ut av, som er vanlig, vil du etter hvert oppdage at alt kan læres. Bruk av GPS utstyr krever opplæring, og det får man ved bruk av utstyret, bruker-manualer og forum.

Alternative GPS mottakere for allround navigasjon er Garmin GPSmap 60CSx, 60Cx, 76CSx og 76Cx. Garmin eTrex modeller, som Venture Cx, Legend Cx og Vista Cx, er kun egnet til topo navigasjon. Årsaken er at GPSmap x-serie modellene har SiRFstarIII høysensitiv GPS mottaker chipset og muligheter for tilkobling av ekstern antenne, noe eTrex x-seriene ikke har. GPSmap CSx modellene har barometrisk høydemåler og elektronisk kompass, GPSmap Cx modellene har ikke dette. Forskjellene på alle modellene vises i Outdoor Product Comparison.

Les Pris test GPS for priser på flere GPS mottaker modeller, både til topo, vei og sjø navigasjon.

City Select Europe veikart og BlueChart sjøkart produkter er kopibeskyttet og en lisens kan brukes mot 2 stk GPS mottakere. Topografiske kartprodukter fra Statens kartverk og Belanor AS er beskyttet av Copyright og regel om anvendelse på begrenset antall GPS mottakere, men kopibeskyttelsen er ikke reelt implementert i Garmins produkter. For mer informasjon om tilgjengelige topografiske kart, se Nye topo kart Norge 2006 for Garmin, fra Belanor as og Statens kartverk.

Hvis du vil formidle denne informasjon om GPS navigasjon, produkter, forhandlere og priser til andre, send denne tråden på e-post: E-mail en lenke til denne tråden. Man må være registrert bruker for å bruke e-post funksjonen. Som registrert bruker kan du velge å få slike tips og nyheter automatisk pr e-post, og du kan delta i forumene og høste kunnskaper fra alle andre forum deltakere.


Dedikerte GPS mottakere

Hvilke argumenter finnes for å kjøpe dedikerte GPS mottakere for bruksområdene topo, vei og sjø navigasjon, i stedet for en allround pakkeløsning?, med anbefalinger.

Topo naviagasjon
Topo ustyret i pakkeløsningen er idéell for formålet. Skal man kun ha utstyr for topo navigasjon, kan man se på Garmin eTrex seriene som også er idéelle for formålet. Magellan og Lowrance har også modeller som passer.

Vei navigasjon
Pakkeløsningen fungerer utmerket til vei navigasjon. Vil man f.eks. ha stemme guiding, større skjerm, bluetooth, integrert løsning i dashbordet, må man se på dedikerte modeller. Det har kommet mange modeller på markedet, fra Garmin, TomTom og andre. De fleste nettbutikkene henviser til tester for enheter slik at man lettere kan velge en enhet som passer. I år og årene som kommer vil det komme et vell av nye merker og modeller. 

Sjø navigasjon
Pakkeløsningen fungerer bra til sjø navigasjon. Vil man ha større skjerm, som er en fordel på sjøen, og flere integrerte marine funksjoner, se på dedikerte enheter fra Garmin, Lowrance, Eagle m.fl.

Det anbefales å se på medlemstilbudene i dette forumet, alltid nyeste GPS teknologi til reduserte priser. Se forum oversikten.


Lykke til

(GarminGPSmap60CSxPris sharp.gif)Vedlegg
----------------
Vedlegg GarminGPSmap60CSxPris sharp.gif (62KB - 1226 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden