Skjærereiret. Skjære, magpie, Pica pica
Otto
Posta 23/5/2006 01:10 (#966)
Emne: Skjærereiret. Skjære, magpie, Pica picaSenior Top Team

Poster: 7523
50002000500
Lokasjon: © Navigate3D.no
I april observerte jeg at skjæra bygde nesten ferdig et reir i et stort rognetre ved garasjeanlegget. Når mai kom var reiret borte. Skjæra hadde flyttet det til et tre i hagen til en av naboene, se vedlagte bilder.

Reiret er i ca 6m høyde. Inngangen er inne i treets greiner, ca mot stammen. På bildene ser vi skjæra på vei inn passasjen til reirrommet, kanskje for å avlevere mat til rugende make eller skiftavløsning. Skjærereiret er meget solid bygd og sitter meget godt fast i treets greiner. Det er bygd av tørre greiner som er flettet inn i hverandre på kryss og tvers. Reiret er nesten rundt og har en eller to innganger. Den indre delen av reiret, selve boarealet som eggene ligger i, er laget av tørket leire og jord, godt polstret med bl.a. rottrevler og hestehagl. Skjæra viser også her sin gode overlevelses- og tilpasningsevne.

I bomiljøet her er skjæra velkommen. Den rydder effektivt alt av mat som utilsiktet havner i området, f.eks. rester av mat kastet av små barn. Dette er den beste forsikring mot at rotter kommer til området, for det finnes ikke mat for dem. Det er mulig at skjæra også holder gnagerne borte fra området. Skjæra er renslig, ser ren og pen ut, så lenge vi i bomiljøet ikke gir den tilgang på søppel.

Det er mildt sagt en famileidyll der oppe i treet nå.(SkjjÃra snip maxi.jpg)(IMG_0310 maxi.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg SkjjÃra snip maxi.jpg (223KB - 607 nedlastinger)
Vedlegg IMG_0310 maxi.jpg (234KB - 678 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden