Ny modell Garmin eTrex Venture Cx
Ronde
Posta 6/4/2006 23:37 (#793)
Emne: Ny modell Garmin eTrex Venture CxSenior Medlem

Poster: 292
100100252525
Garmin har laget en nye modell i eTrex Venture serien ála de andre x-modellene, eTrex Venture Cx, med SanDisk TransFlash MicroSD minne, som pr dato selges med kapasiteter opp til 1gb. Venture Cx har fargeskjerm, veinavigasjon funksjonalitet ved bruk av City Navigator kartprodukt, forlenget batteri levetid, kort sagt de fleste spesifikasjoner som de andre x-modellene har. Det ser foreløbig ut som Venture Cx leveres uten MicroSD brikke. Det betyr at man kan velge brikkestørrelse selv og slipper å kjøpe brikken som følger med andre x-modeller.

(6.4.2006->) Hva som er forskjellen mellom Venture Cx og f.eks. Legend Cx kan pt ikke leses ut fra den informasjonen som er lagt på Garmins nettsted. Se hva som kommer etter hvert på sidene for sammenligning av Garmin utendørs GPSm.

(7.4.2006->) Provantage oppgir en pris på USD 202,74, dvs ca kr 2.000 levert på døra inkl. frakt og moms. MicroSD kort kommer i tillegg.(Garmin eTrex Venture Cx sharp.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg Garmin eTrex Venture Cx sharp.jpg (21KB - 721 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Ronde
Posta 18/5/2006 02:11 (#953 - som svar på #793)
Emne: RE: Ny modell eTrex Venture CxSenior Medlem

Poster: 292
100100252525
(18.5.2006->) Garmin har gitt ut en felles manual for eTrex venture Cx og Legend Cx (1,44mb).

I dokumentasjonen står det at den gule Venture Cx og den mørkegrå Legend Cx har identisk funksjonalitet. Forskjellen ligger i ekstrautstyret som følger med. Følgende følger med Legend Cx men ikke Venture Cx: 32mb MicroSD kort, PC USB kabel, MapSource Trip and Waypoint Manager med USB drivere. Rapporter fra brukere som har kjøpt Venture Cx bekrefter at den er lik Legend Cx, med muligheter for lasting av kart fra MapSource på PC til GPSm MicroSD på samme måte som de andre x-modellene.

Prisen hos Provantage for Venture Cx ligger like under USD 200 og for Legend Cx like under USD 240. Levert på døra i Norge inklusive frakt og moms blir prisene hhv ca kr 1.850 og 2.150.

Hvis man ønsker elektronisk kompass og barometrisk altimeter (høydemåler), må man kjøpe Vista Cx. Total pris inklusive frakt og moms for Vista Cx blir ca kr 2.400.

Alle nevnte modeller er kompatible med topo-, vei- og sjøkart produkter fra Garmin. Skal man bruke GPSm til veinavigasjon i bil anbefales å kjøpe en modell med tilkobling for ekstern antenne og ekstern strømforsyning, som GPSmap 60 og 76 x-seriene, ev. dedikerte modeller for veinavigasjon. Les også denne tråden.

Et MicroSD kort på 32mb rommer kartområder tilsvarende ca 1 norsk fylke. Trenger man å laste større områder samtidig, er det mest praktisk å anvende SD kort med større kapasitet, f.eks. 256mb, 512mb eller 1gb. 512mb rommer f.eks. alle topo kartene for Norge. 1gb rommer f.eks. over halvparten av veikartene for Europa. Man kan ha områder fra forskjellige kartprodukter lastet samtidig. Det er mulig å slette innholdet på MicroSD kortet og laste nye kartområde sett etter behov. Dette er implementert i MapSource Trip and Waypoint Manager på PC ved at programmet alltid sletter eksisterende kartområde sett i GPSm før et nytt sett lastes. 

Det mest vanlige ved bruk av eTrex og GPSmap modeller er å installere kartproduktene på PC og laste til GPSm etter behov. Garmin sier at de også leverer eller skal levere preprogrammerte kort til eTrex, dvs kort ferdig lastet med spesifikke kartprodukter og områder.

Alle eTrex og GPSmap x-modeller er utmerket for bruk til geocaching:
http://www.geocaching.com/ - Sentralt internasjonalt nettsted, US
http://www.starte.no/ - Norge
http://www.geocaching.se/ - Sverige
http://www.geocaching.dk/ - Danmark(Venture Legend Cx sharp.jpg)Vedlegg
----------------
Vedlegg Venture Legend Cx sharp.jpg (49KB - 716 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden
Otto
Posta 18/5/2006 22:14 (#959 - som svar på #953)
Emne: RE: Ny modell eTrex Venture CxSenior Top Team

Poster: 7541
5000200050025
Lokasjon: © Navigate3D.no
Etter det som står i manualen å dømme, ser det ut til at Venture Cx egentlig er en Legend Cx med gult deksel, dvs innmaten i Venture Cx er Legend Cx. Manualen sier at forskjellen på Venture Cx og Legend Cx kun er utstyret som leveres sammen med enhetene, utstyr som kan kjøpes utenom: MicroSD kort, PC USB kabel og MapSource programvare.

Mange brukere har hatt Venture tidligere og ønsker å ha en oppgradert med samme navn. Venture er et godt merkenavn. Det er smart av Garmin å bruke samme innhold i Venture Cx som i Legend Cx, god funksjonalitet og samme produksjonsprosesser.(Venture Legend Cx difference sharp.gif)Vedlegg
----------------
Vedlegg Venture Legend Cx difference sharp.gif (11KB - 767 nedlastinger)
Toppen av siden Bunnen av siden