Hente ut innholdet fra en hardisk
asghegg
Posta 26/2/2009 22:49 (#3845)
Emne: Hente ut innholdet fra en hardiskJunior Veteran

Poster: 502
500


Har en hardisk liggende fra en crasjet pc, nå jeg ønsker å hente ut innholdet fra den.
Vil det by på problemer å koble den til en pc med Vista

Toppen av siden Bunnen av siden
Otto
Posta 27/2/2009 01:43 (#3846 - som svar på #3845)
Emne: RE: Hente ut innholdet fra en hardiskSenior Top Team

Poster: 7551
500020005002525
Lokasjon: © Navigate3D.no


Jeg hadde disker med IDE grensesnitt, interface, i en PC som sa takk for seg for noen uker siden. IDE er grensesnitt type som blir brukt i PCer som ble produsert for noen år siden. I nye PCer anvendes Serial ATA, S-ATA, grensesnitt.

En praktisk måte å ta i bruk slike disker i ny PC er å anvende et eksternt kabinett som kobles til den nye PCen med USB kabel. IDE disker kan kobles til ny PC med Chieftec External Hard Disk Case For 3.5" IDE HDD USB2.0 Black Box Series Aluminium.

Hvis det er discer med S-ATA grensesnitt, er Chieftec External Hard Disk Case For 3.5" SATA HDD USB2.0/E-SATA Black Box Series Aluminium riktig eksternt kabinett for tilkobling til PC med USB kabel.

Det er mange eksterne kabinett modeller å velge mellom. Se i dinpris.no for å finne lavest pris. Amentio.no selger mange produkter til lave priser, se eksempelvis CHIEFTEC Black Box Aluminium 3 1/2 IDE HDD, USB2.0 tilkobling (CEB-35I) og CHIEFTEC Black Box Aluminium 3 1/2 S-ATA HDD, USB2.0 / E-SATA (CEB-35S).

En annen mulighet er å koble til discene internt i PC-kabinettet. Gamle IDE discer kan kobles til hovedkort med IDE grensesnitt. Noen hovedkort med det nyere S-ATA grensesnittet har også det eldre IDE grensesnittet. S-ATA discer kobles til hovedkort med S-ATA grensesnitt. I alle fall krever dette at det er disc slot ledig i PC-kabinettet.

Generelt: Intern tilkobling direkte til hovedkort gir kjappest disc ytelse. Ekstern tilkobling med USB er en praktisk løsning som også gir relativt bra disc ytelse.


Stikkord: disc, disk, harddisc, harddisk, kobling, tilkobling

Toppen av siden Bunnen av siden